Feed the Fish

Sunday, August 7, 2011

GEMPAR!! | RUMAH AKU DIMASUKI PENCEROBOH!

Tak silap aku kejadian tu lebih kurang dalam pukul 3.12am..tengah aku sedap-sedap tido tu tibe-tibe aku terdengar bunyi bising dekat tingkap..seolah-olah macam de sesuatu dekat tingkap tu tapi aku buat tak endah jer..lepas tu aku terdengar bunyi bising dekat ruang tamu..aku da suspect ade yang pecah masuk rumah aku nie.

Mula-mula aku biarkan jer dulu..yela mane la tau kot-kot ati dia tergerak nak batalkan perbuatan terkutuk dia tu ker kan..kot-kot la dia ingat nie bulan mulia di bulan ramadhan nie jadi dia batalkan la kerja terkutuk dia tu..tunggu punye tunggu aku masih lagi dengar bunyi bising dekat ruang tamu...dalam hati aku **tak buleh jadi nie, nanti habis sume dikebasnye...

Aku pon bangun la dari tido nak tengok ape yang berlaku..gamaknye  penceroboh tu perasan yang aku da sedar dari tido kelam kabut dia panjat balik tingkap nak cabut lari..aku tak sempat nak rakam gambar atau nak tangkap penceroboh tu sebab penceroboh tu da berjaya boloskan diri dia melalui tingkap yang kecik tu..

Aku pon tergaru-garu kepala jugak la macam mane penceroboh tu boleh boloskan diri dia ikot tingkap tu..tapi masa dalam gelap tu aku nampak la susuk tubuh penceroboh tu..tengok dekat bawah nie...nie la rupe susuk tubuh penceroboh tu..takpe-takpe..arini ari dia sok ari isnin..hahahaha...tapi aku tak buat laporan polis pon sebab takde per yang ilang..nyaris kepak ayam madu aku tak dikebasnye..hahahaha..

nak tengok camane nye rupe penceroboh tu?klik SINI

Monday, July 11, 2011

ANDA SUKA COKLAT?SAYA SUKA COKLAT!





Haaaa....kenape tibe-tibe cakap pasal coklat nie??hehehehe...takde ape pun sebenarnye...saje jer..entry kali nie pasal COKLAT!baru-baru nie kakak aku beli 1 plastik coklat...tak silap aku ari sabtu baru nie kakak aku beli...dia kata de kilang coklat buat SALE coklat jadi ia pon beli..tu pon aku da makan sikit..hahahaha...

Kadang-kadang tu aku tertanya jugak mane la dia dapat info pasal mende-mende alah nie..kadang pasal cadbury punye coklat sale la...tau-tau jer aku dapat kol kata de cadbury buat sale coklat..tak tahan siap bagitau tempat lagi tu..haiyooooo...mane la dia dapat info tu..ish...

Orang kata coklat nie menggemokkan...betul ker??de juga yang mengatakan coklat nie sebenarnya boleh menguruskan badan..korang agak macam mane??mane satu y betul?pendapat aku pulak??bagi aku pasal coklat nie yer??ermmmm...bagi aku coklat nie sedap!hahahaha....bergantung jugak kot...tapi ape pon elok jugak makan coklat nie...hepi selalu..hahaha..bagi aku la..orang lain aku tak tau la kan..hahahaha

Coklat nie kalau kite makan boleh menghasilkan 1 hormon yang baik la..hormon-hormon hepi gitu..hahahaha...sape kata dia makan coklat pastu rasa sedih jer mesti de something wrong tu..elok la jumpe doktor cepat-cepat pegi cek..takot melarat pulak...yela...kalau setiap kali makan coklat asyik melalak jer susah la kan...hahahaha...

Aku paling suke dark chocolate..yummy!rasa dia pahit-pahit sikit la tapi sedap..sangat sedap!chocolate milk pon aku suke jugak tapi kakak aku tak suke..katanye rasa susu kuat sangat..aku da garu kepala da..name pon chocolate milk tak kan la rasa strawberi pulak kan..hahahaha...ape-ape pon saya suke coklat!anda suke coklat tak??heheheh

- yummy! -

- chocolate -

- kesukaan ku! -

p/s: Suhaila Musahudin nanti kalau da dapat coklat tunjuk tau..jangan cakap jer.hahahaha

Saturday, June 18, 2011

GREEN LANTERN - IN BRIGHTEST DAY, IN DARKEST NIGHT




Director: Martin Campbell
Cast: Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong, Peter Sarsgaard, Temuera Morrison
Genre: Action,Science Fiction
Run Time: 105mins
Rating: PG13
Link: http://greenlanternmovie.warnerbros.com/ 


Synopsis
The Green Lantern Corps is a brotherhood of warriors sworn to keep intergalactic order, with each Green Lantern member wearing a ring that grants him superpowers. When a new enemy called Parallax threatens to destroy the balance of power in the Universe, the Earth and their fate lie in the hands of their newest recruit, the first human ever selected; Hal Jordan (Ryan Reynolds) is a gifted and cocky test pilot which the rest of the Green Lanterns have little respect for as no humans but have not harnessed the infinite powers of the ring before. With the encouragement his childhood sweetheart Carol Ferris (Blake Lively), if Hal can quickly master his new powers and find the courage to overcome his fears, he may prove to be not only the key to defeating Parallax and become the greatest Green Lantern of all.




'In brightest day, In darkest night, no evil shall escape from my sught'.suka dengan ayat nie..huhuhu..Ha....seperti yang korang baca sinopsis dia dekat atas nie mesti korang da faham kan??ok la...pada yang da faham tapi buat-buat tak faham meh sini aku bagitau...Green Lantern nie kisah mengenai sebuah pertubuhan keselamatan gitu yang diberi name Green Lantern Corps. mereka yang diberi tugas untuk menjaga setiap sektor yang telah dipecahkan akan memakai sebuah cincin yang bagi dorang kuasa....

Nak dijadikan cerita de la satu makhluk kejahatan bernama Parallax yang telah dikurung oleh Abin Sur kini telah terlepas dan ingin membalas dendam..dan Abin Sur sendiri telah diserang oleh Parallax nie tapi berjaya lari sampai bumi..tapi sebab da cedera parah dan da nyawa-nyawa ikan tongkol dia mengarahkan cincin dia tuk mencari pengganti dirinya yang sesuai dan seorang lelaki dari bumi telah dipilih iaitu Hal Jordan (Ryan Reynolds)..lepas tu nak tau ape jadi??kena la pergi tegok sendiri dekat wayang..hahahaha

Cerita Green Lantern nie boleh tahan la..cuma di bahagian awal aku rasa mungkin agak slow sikit jalan ceritanya.walaupon di bahagian awal agak slow sikit tapi masih belum mampu tuk buat aku tido...jalan cerita dy memang cantik....grafik dia sume memang ok...yang paling penting aksi dalam cerita nie memang terbaek la..ceriata nie adaptasi dari buku komik yang kemudiannya di jadikan filem..lebih kurang macam X-MEN la..dari komik maka di jadikan filem...tapi cerita nie memang tak merugikan pon kalau tengok..memang best sangat!jadi pada yang belum tengok pergi la tengok....

p/s:lepas nie tunggu filem transformers dengan harry potter pulak keluar..yehaaaa!



Thursday, June 2, 2011

..kung fu panda 2 --> set barangan bayi --> novel..

Ok..semalam aku keluar dengan kawan aku tengok wayang..ya ampunnn!!da lame aku tak tengok wayang sampaikan biler orang dok citer-citer pasal filem yang tengah main kat wayang nie aku pon macam blurrr...sebab aku tak tengok!!soo...semalam aku pon pergi la tengok cerita nie ha..rujuk gambar dekat bawah nie...

-kung fu panda 2-
Citer kung fu panda 2 kali nie memang tak menghampakan..seperti yang aku harapkan..memang best sangat-sangat!penuh aksi!gituuuu...hahahaha..yang penting kelakar...bile tengok PO masa baby memang comel sangat-sangat..pada yang masih tak tengok lagi tu pergi la tengok..sunguh-sungguh tak menghampakan..hahahaha...

Ok...lepas abis jer tengok cerita kung fu pada tu aku pon ajak la kawan aku nie pergi tengok set barang bayi....untuk siapa set barang bayi tu??mesti lah untuk aku!..hahahahaha!gilerrr tuk aku...set barang bayi tu aku beli untuk kawan aku punye kakak..kakak dia baru jer melahirkan seorang putera pada 31/5/2011..betul-betul hari aku gaji..hahahaha..rezeki-rezeki..hehehehe...

Jadi aku dengan kawan aku nie pergi la Jusco..masa tu kebetulan tengah MEGA SALE! kata kau....patut la masa kiteorang datang tu ramai jer orang..haish..tu mesti sume pakat kerja separuh hari tu..hahahaha...jadi kiteorang pon belek la set barang-barang bayi tu...haiyoooo...terlalu banyak pilihan dan sumenye cantik-cantik!!ade yang set barang bayi yang ade barang-barang mandian bayi, ade set yang dengan beg untuk letak barang-barang bayi (mahal..tak mampu nak beli..hahaha), de yang jual set pakaian saje..memang banyak la...

Setelah puas belek-belek akhirnye aku ambil keputusan untuk beli satu set barang bayi yang de sepasang baju untuk new born baby..harga sangat berpatutan..huhuhu..aku cari warna biru tapi takde..kalau ade pon tak cantik..jadi aku pilih yang warna hijau..huhuhu..selain dari baju dalam tu ade bedak dan ape entah lagi aku pon tak tau..hahahaha...kawan aku yang sorang tu pon beli jugak...dia beli baju sehelai..lepas tu stokin,sarung tangan dengan topi...comeyyyy!tengok gambar nie ha....



- set barang bayi yang aku beli -

- ini kawan aku beli -
Lepas jer beli barang bayi tu aku ajak kawan aku pergi bookstore pulak...buat aper??takkan la beli ikan,ayam kot dik non...mesti la beli buku..buku ape?hahahaha..novel..karya RAMLEE AWANG MURSHID bertajuk Sutera Bidadari..mesti best....huhuhu...

- lepas beli barang bayi terus pergi sini -

- novel yang aku beli -
Ok...benda yang aku nak sume da beli..set barang bayi tu pon tinggal nak bagi aje...tak sempat nak melawat lagi sebab kerja dan kawan aku punye kakak tu berpantang kat Klang...mungkin hujung minggu aku pergi la..hehehehe..tak sabar nak tengok baby!...hehehehe....

Thursday, May 26, 2011

OVERTIME!!!

Wah!lama tak update blog nie..asyik tenggelam timbul tenggelam timbul je aku nie..hahahaha...kesian kat my friend MISS WAWA ROSLI sebab selalu cakap rindu nak baca blog saya yang tah pape nie..hehehehe..

Kali nie nak cerita pasal overtime a.k.a OT la kan..atau dalam BM kite sebut kerja lebih masa la kan...semalam ari terakhir aku dengan kawan-kawan aku buat OT nie..masa aku keje kat company lama dulu tu pon rajin jugak ak buat OT..masuk keje pkul 8.30am tapi balik keje pulak pukul 8pm ke atas..penat tu memang penat tapi kepuasannya pada diri kite sendiri...yang sedihnye tu kaang-kadang sampai takde masa dengan kawan-kawan.hahahaha...

Bila aku da mula keje kat tempat baru nie pon de OT jugak..muhahahahaha..dan baru-baru nie mereka de offer OT nie dekat agent-agent sume..mungkin sebab call yang terlalu high kot dan mereka perlukan lebih orang untuk kerja lebih masa...aku dengan kawan aku pon ape lagi kiteorang letak la nama kiteorang untuk buat OT....letih tu takyah cakap la....huhuhu...

Masa kiteorang buat OT tu kebetulan aku keje shift pukul 9am-630pm...start OT pkul 8pm-10pm...balik jer keje sampai rumah dekat pukul 12am..letih sangat!bayangkanlah esoknye aku kena bangun pulak pukul 5am untuk bersiap pergi kerja..pukul 530am da kena keluar rumah..pukul 6am naik komuter pergi KL Sentral....memang penat sangat sampaikan bila aku bangun pagi untuk pergi kerja tu aku rasa macam nak menangis da...huahuahuahua...

Tapi walaupon letih aku tak kisah sebab kepuasannye ade nanti..nak tau bile??waktu hujung bulan nanti!hahahaha..memang puas...tapi kalau buat OT pon takpe la..aku bukannye ada anak bini lagi...huhuhu...tapi elok jugak pon dapat duit lebey...untung-untung aku boleh beli barang untuk buat hantaran ker kan...ha!jeng..jeng..jeng....hahahah..de rezeki ade la..hahahaha...tapi ape-ape pon kepuasan untuk diri sendiri..itu yang penting..hehehe...aku da buat OT..korang da ker???hehehe...

                                                 

Sunday, May 8, 2011

Anda minat yogurt?Jom!kite cuba dekat sini | Tutti Frutti Frozen Yogurt





Ada di antara anda yang minat yogurt??ape yang sedap sangatnya dengan yogurt nie?yogurt da la masam..langsung tak sedap...haaa!tu la pandangan aku pada yogurt sebelum nie tapi sekarang da tak lagi sebab yagurt yang aku makan nie ada macam-macam perisa....

Korang nak taw aku pergi makan kat mana?aku pergi makan dekat Tutti Frutti Frozen Yogurt..sedap jugak dessert nie..pertama kali aku mengenalinye ketika aku terlihat ianya di 1 Utama, Damansara..saat pertama kali ku memandangnya hati ini terus terpikat dan terus rasa ingin mencuba..ececeh aku nie..hahaha..haaa..aku mula taw pasal frozen yogurt nie dekat 1 Utama la...

Tadi aku pergi makan lagi dekat Seksyen 13, Shah Alam...macam-macam perisa ade...coklat ade, vanilla ade, mangga ade..senang erita macam-macam la...Tutti Frutti nie dia utamakan konsep Layan Diri..paham-paham jela konsep tu kan..ambik sendiri la yer...tapi kena ingat satu perkara bile amik frozen yogurt nie...

Yela, bile da konsep Layan Diri ni takot ade yang hamik frozen yogurt tu tak ingat dunia pulak sebab cara pengiraannye berdasarkan timbang..1 gram = RM0.53 sen, 100 = RM 5.30 dan yang seterusnye korang kire sendiri la yer..hehehehe...macam tadi bile aku makan aku kena RM 13.80 bile timbang tu..

Untuk tambah kan lagi selera dan kecantikan frozen yogurt korang tu boleh la korang letak topping atasnye..macam-macam topping ade..ade topping buah-buahan macam kiwi, strawberi dan lain-lain..kalau korang taknak topping buah-buahan pon takper sebab de topping lain macam coklat chip,coklat rice...senang cerita macam-macam la..ikot kesukaan korang la..pe yang dekat situ korang boleh letak..tapi bile da letak berlambak-lambak tu paham-paham jela bile timbang nanti yer...heheheh..tapi yang penting bagi aku..chocolate syrup!hahahaha...

Macam kedai Tutti Frutti yang aku pergi nie kedai dia ala-ala kafe gitu...relax dan santai..kedai memang simple la dan yang penting ade penghawa dingin..heheheh..mangkuk untuk isi frozen yogurt nie pulak ade 3 saiz yang berbeza..kecil, sederhana dan besar...ikot korang la nak yang manakan..dan seperti biasa janganlah lupa pada harganye juga yer...nanti ambik mangkuk besar lepas tu amik frozen yogurt bagai nak rak..lepas tu bile timbang...hambik kau!tadi akuade la amik gambar dalam kedai tu sume tapi takde la banyak pon...hehehe...



- Tutti Frutti -

- chocolate & vanilla -

- tempat untuk duduk di bahagian dalam -

- kaunter pembayaran -

- Layan Diri -





- Bahagian ruang dalam -
 


- Mangkuk unntuk isi frozen yogurt -
**dekat bawah nie alamat untuk dekat cawangan Shah Alam..sebenarnye banyak lagi cawangan dia kt Malaysia..lepas tu topping tu pulak lupa nak amik gambar..bukan ape..segan!hahahaha....


Lot G17, Ground Floor, Laman Seri Business Park, Jalan Persiaran Sukan, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Thursday, May 5, 2011

HARI IBU??ape maknenye bagi anda?

HARI IBU??HARI IBU??ermmm...aku sendiri pon tak tau macam mane aku nak gambarkan pasal perkara nie..tiada apa yang mampu aku ungkapkan..sampai ke hari ini aku masih lagi memikirkan ertinya ini.."HARI IBU"...hari di mana kite meraikan ibu-ibu di seluruh dunia..pada waktu ini nanti maka macam-macam lah yang akan dilakukan oleh keluarga bagi meraikan ibu mereka yang sangat dicintai..

mungkin ade yang bawak ibu mereka untuk keluar makan di luar..mungkin ada yang mengambil alih tugasan harian ibu untuk dilakukan dan memberi ruang untuk ibu mereka berehat...tapi bagi aku sehingga kini aku masih lagi mencari-cari jawapannya..ermmm..entah la..aku sendiri pon tak tau nak cakap macam mane.....aku sendiri pon tidak pernah meraikannye walaupon......................ermmm rasa tak terdaya nak melengkapkan ayat tu...entahkan jumpa entahkan tidak jawapan yang aku cari-cari selama ini....aku sendiri pon tak tau....

tapi ape-ape pon aku ucapkan selamat hari ibu untuk semua ibu-ibu diseluruh dunia ini...kepada anak-anak sayangi dan hargailah pengorbanan ibu-ibu anda yang sememangnye telah banyak berkorban untuk anda semua semenjak dari dalam kandungan sehingga anda semua lahir ke dunia ini...


  - SELAMAT HARI IBU ! ! -